Na kolo za novoletno osvetlitev

Mestna občina Nova Gorica nam je letos, v upravljanje zaupala zanimiv del decembrskega programa.

V Pravljični vasi na Bevkovem trgu vas čakajo kolesa, s katerimi lahko čisto vsak pripomore k praznični osvetlitvi mesta. S pomočjo osmih predelanih spinning koles, ki so jih zasnovali dijaki ŠC Nova Gorica, lahko obiskovalci na ekološki način proizvajajo elektriko in tako pomagajo osvetljevati praznično okrašeno Novo Gorico ter dodajo svoj simboličen delček luči v veseli december.

V projektu sistema sobnih koles za proizvodnjo električne energije so moči združili novogoriška mestna občina, Šolski center Nova Gorica in goriška podjetja: Arctur, Elektro Primorska, GEN-I, Intra lighting, LED Lux in Mahle.

Vabimo vas, da nas obiščete na Bevkovem trgu in se preizkusite v vlogi kolesarskih prinašalcev luči. Kolesarjenje je brezplačno in bo možno le ob upoštevanju vseh veljavnih priporočil NIJZ.

Uporaba koles bo možna vsak dan od 15. 12. 2020 do 3. 1. 2020.

V soboto, 26. 12. 2020, bo potekal dobrodelni maraton, zato prijave za ta dan ne bodo mogoče.


URNIK in PRIJAVE

  • Od ponedeljka do petka med 15:30 in 20:30
  • Sobota in nedelja in prazniki med 10:00 in 20:30
  • Vsak termin traja 20 minut (15 min kolesarjenja + 5 min priprava in razkužervanje koles). Rezervirat je možno več zaporednih terminov.
  • Prijave so možne le med obratovalnim časom koles.
Prijave na kolesarjenje sprejemamo
v obratovalnem času koles izključno na tel. št.: 041 622 601, ki je namenjena le za sprejemanje rezervacij za kolesarjenje.

Vse ostale informacije dobite na 051 350 384 in 051 350 386
ali s sporočilom na info@e-hisa.si.

Spinning kolesa proizvajajo elektriko in osvetljujejo prazničen bevkov trg. Več o decemberskerm dogajanju v Novi Gorici na dogodki-novagorica.si

Obisk in kolesarjenje bo možno le ob upoštevanju vseh veljavnih priporočil NIJZ. Pridržujemo si pravico do sprememb programa in urnika.

Prijava na e-hišine novice

Želite biti obveščeni o aktualnem dogajanju v e-hiši?
Za vse, ki želite spremljati, kaj se bo dogajalo pri nas in kaj
počnemo, smo pripravili e-novice, ki jih pošljemo na vaš e-naslov.

*obvezna polja