e-vsebine e-hiše: Nauči se in izdelaj sam

e-hiša s svojimi aktivnostmi neformalnega načina izobraževanja podpira učenje z izkušnjo, po principu »naredi sam« (DIY). Ker trenutna situacija ne omogoča izvedbe naravoslovnih dni e-hiše na šolah, smo pripravili nekaj e-vsebin, ki so prosto dostopne na našem Youtube kanalu in na naši spletni strani in so namenjene učiteljem za lažjo izvedbo e-naravoslovno-tehniških dni, ali kot odlična popestritev in nadgraditev učnih ur. Delavnice so primerne tudi za popestritev programa v vrtčevskih skupinah.

Izdelaj super raketo

Raketa je leteče telo na raketni pogon. Najmanjše rakete se spušča za zabavo (na primer ognjemet), največje pa služijo za transport v vesoljski prostor (na primer raketa nosilka za polet Luno Saturn V, ruske Sojuz rakete, Space X rakete ipd.).

V tej preprosti delavnici si lahko izdelaš majhno raketo, ki za pogon uporabi kar zrak iz tvoje sape. Obilo zabave.

Nevarne snovi in kemikalije v 5 minutah

Petminutni izobraževalni posnetek na temo nevarnih snovi primeren za razlago v nižjih razredih osnovne šole.

Za označevanje nevarnih snovi se uporablja enoten sistem označevanja. To so t.i. primarne oznake na embalaži. Nov sistem za razvrščanje in označevanje kemikalij, je enoten za cel svet in usklajen pod okriljem OZN. To je sistem GHS (Globally Harmonised System of Classification and Labelling of Chemicals).

Gibanje in sile v 3 minutah

3-minutni izobraževalni filmček o gibanju in silah. Video vkjučuje tudi preprost poskus na temo sile trenja.

Izdelaj super padalo

Padálo je mehanska naprava iz mehke tkanine, ki z zračnim uporom zavre prosto padanje telesa skozi ozračje. V tej preprosti delavnici si lahko otroci izdelajo delujoče padalo in svojo najljubšo LEGO figurico peljejo na nepozabno avanturo.

Prijava na e-hišine novice

Želite biti obveščeni o aktualnem dogajanju v e-hiši?
Za vse, ki želite spremljati, kaj se bo dogajalo pri nas in kaj
počnemo, smo pripravili e-novice, ki jih pošljemo na vaš e-naslov.

*obvezna polja