Delavnice, eksperimentalnice in e-vsebine e-hiše

Delavnice za skupine so krajše narave (do 60 min) in jih izvajamo v e-hiši, na šolah ali na terenu. Pri delavnicah je poudarek na eni temi. Ob izvajanju poskusa iščete odgovor na vnaprej zastavljeno vprašanje in pridobite vpogled v znanstvene metode dela.

Eksperimentalnice pa so sestavljene iz izvedbe izbranih demonstracijskih poskusov in ustvarjalnih delavnic, kjer ustvarite izdelek na izbrano znanstveno temo. Celotna dejavnost (demonstracijski poskusi in ustvarjalna delavnica) traja do 60 min.


DELAVNICE ZA OSNOVNO ŠOLO

Pri delavnicah za šolo je poudarek na eni temi oziroma na enem poskusu, s katerim učenci iščejo odgovor na v naprej zastavljeno vprašanje. Učenci tako ob izvajanju poskusa pridobijo tudi vpogled v znanstvene metode dela. Delavnice so krajše narave in načeloma trajajo od 45 do 60 minut oziroma po dogovoru.

V prvem delu ustrezno predstavimo obravnavano temo in zastavimo vprašanja, na katera nato otroci s samostojnim delom iščejo odgovore. Delavnico zaključimo s povzetkom opazovanj in izpolnjevanjem delovnih listov.

Vse delavnice so prenosljive in jih lahko izvedemo bodisi v e-hiši bodisi pri vas na šoli. S slednjim vam zmanjšamo organizacijske zaplete in omogočimo prihranek pri stroških prevoza.


EKSPERIMENTALNICE ZA VRTCE

Eksperimentalnica je ena naših najbolje sprejetih storitev, ki zajema delavnico ter demonstracijo naravoslovnih poskusov v vašem vrtcu, zmanjša organizacijske zaplete in bolj oddaljenim vrtcem omogoča prihranek pri stroških prevoza. Za vrtce imamo pripravljen nabor delavnic. Naenkrat lahko eksperimentalnico izvedemo za celo vrtčevsko skupino oziroma za do 30 otrok.

Najprej je na vrsti demonstracija naravoslovnih poskusov (3-4 poskusi) pri katerih otroci aktivno sodelujejo in nam pomagajo priti do odgovorov na zastavljena vprašanja ter povzetka opazovanj, nato si otroci izdelajo tehnični izdelek, ki ga lahko odnesejo domov. Otroci ob izdelavi izdelka pridobijo tehnične veščine, spoznajo nove materiale ter izboljšujejo svoje motorične sposobnosti.

Tako delavnica kot eksperimentalnica traja od 30 do 60 minut, ki jih otroci ne pozabijo!

PONUDBA ZA VRTCE:
Katapult, ropotulja, brenkalo, polžja ura, zabavne ribe, raketa na zrak, pisana vrtavka, taumatrop, letalo iz slamice, izdelava 3D očal, zračna kača, nasmejana torbica, čolniček iz plutovinastih zamaškov, izdelava poletne čepice …

Seznam vsebuje le nekaj pripravljenih delavnic, tematiko delavnice pa lahko vedno prilagodimo tudi vašim željam. Več informacij na info@e-hisa.si.

  • Cena eksperimentalnice (delavnice in predstavitve poskusov) na terenu je 3,50 EUR / otroka.*

* za lokacije izven MONG vam zaračunamo še materialne stroške (priprava, prevoz,…).

Če pa želite eksperimentirati sami z otroci pokukajte še med naše e-vsebine.


E-VSEBINE E-HIŠE

e-hiša s svojimi aktivnostmi neformalnega načina izobraževanja podpira učenje z izkušnjo, po principu »naredi sam« (DIY). Ker trenutna situacija ne omogoča izvedbe naravoslovnih dni e-hiše na šolah, smo pripravili nekaj e-vsebin, ki so prosto dostopne na našem Youtube kanalu in na naši spletni strani in so namenjene učiteljem za lažjo izvedbo e-naravoslovno-tehniških dni, ali kot odlična popestritev in nadgraditev učnih ur. Delavnice so primerne tudi za popestritev programa v vrtčevskih skupinah.

Izdelaj super raketo

Raketa je leteče telo na raketni pogon. Najmanjše rakete se spušča za zabavo (na primer ognjemet), največje pa služijo za transport v vesoljski prostor (na primer raketa nosilka za polet Luno Saturn V, ruske Sojuz rakete, Space X rakete ipd.).

V tej preprosti delavnici si lahko izdelaš majhno raketo, ki za pogon uporabi kar zrak iz tvoje sape. Obilo zabave.

Nevarne snovi in kemikalije v 5 minutah

Petminutni izobraževalni posnetek na temo nevarnih snovi primeren za razlago v nižjih razredih osnovne šole.

Za označevanje nevarnih snovi se uporablja enoten sistem označevanja. To so t.i. primarne oznake na embalaži. Nov sistem za razvrščanje in označevanje kemikalij, je enoten za cel svet in usklajen pod okriljem OZN. To je sistem GHS (Globally Harmonised System of Classification and Labelling of Chemicals).

Gibanje in sile v 3 minutah

3-minutni izobraževalni filmček o gibanju in silah. Video vkjučuje tudi preprost poskus na temo sile trenja.

Izdelaj super padalo

Padálo je mehanska naprava iz mehke tkanine, ki z zračnim uporom zavre prosto padanje telesa skozi ozračje. V tej preprosti delavnici si lahko otroci izdelajo delujoče padalo in svojo najljubšo LEGO figurico peljejo na nepozabno avanturo.

Prijava na e-hišine novice

Želite biti obveščeni o aktualnem dogajanju v e-hiši?
Za vse, ki želite spremljati, kaj se bo dogajalo pri nas in kaj
počnemo, smo pripravili e-novice, ki jih pošljemo na vaš e-naslov.

*obvezna polja