Pravilnik o zasebnosti

Varstvo podatkov

e-hiša, hiša poskusov Nova Gorica je del javenga zavoda Mladinski center Nova Gorica in zanjo veljajo enaka pravila o varnosti osebnih podatkov, ki si jih lahko preberete TUKAJ.

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov jamčimo, da bomo vaše osebne podatke uporabljali izključno za obdelavo prijav na dejavnosti e-hiše in na vaš elektronski naslov (če niste prijavljeni med prejemnike obvestil) pošiljali le, ko bo to nujno potrebno. V kolkor ste se prijavili med prejemnike obvestil e-hiše pa si preberite naslednji odstavek.

Uporaba podatkov ob prijavi na e-obvestila

Na vaš e-naslov bomo pošiljali obvestila o dogodkih in občasna trženjsko naravnana sporočila. Za hrambo in obdelavo vaših podatkov za namene pošiljanja e-obvestil uporabljamo platformo za množično pošiljajnje e-sporočil MailChimp. Ob prijavi na obvestila e-hiše potrjujete, da lahko vaše podatke posredujemo neposredno podjetju MailChimp, ki jih bo hranilo in obdelovalo v skladu s pravilnikom o zasebnosti in pogoji uporabe podjetja MailChimp.

Kadarkoli si lahko premislite in se od naših obvestil odjavite. Odjavite se lahko s klikom na povezavo, ki je objavljena v vsakem e-obvestilu ali odjavo sporočite na info@e-hisa.si.

Uporaba piškotkov

Spletna stran e-hisa.si uporablja piškotke. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto e-hisa.si nastavi piškotke na vaši napravi.

Kaj so piškotki?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Poudariti velja, da uporaba piškotkov ni nekaj novega, saj so v uporabi že od 90-ih let prejšnjega stoletja. Piškotki se na vaš računalnik lahko shranijo različno dolgo. Lahko se namestijo le za trajanje seje brskanja (ko zaprete brskalnik se samodejno pobrišejo), za nekaj mesecev, ali pa tudi za več let in mogočajo napredne funkcionalnosti spletnih strani.

S pomočjo piškotkov lahko neko podjetje dokaj natančno ugotovi, katere strani smo že obiskali, koliko časa smo se tam zadržali, v katerem omrežju (državi) smo takrat bili ipd. Facebook, Instagram, Google in vsa ostala družabna omrežja lahko tako s kombinacijo svojih družabnih vtičnikov in ustreznih piškotkov sledijo našim spletnim navadam (npr. Facebook-ov gumb Všeč mi je, …).

Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika. Piškotke lahko v nastavitvah vašega priljubljenega spletnega brskalnika kadarkoli pobrišete. V nastavitvah lahko tudi natančno določite kdaj se piškotki pobrišejo, katere piškotke naj brskalnik sploh sprejme ipd.

Zakaj spletna stran e-hisa.si potrebuje in uporablja piškotke?

Glavni namen piškotkov na strani e-hiše je, analiza in vodenje statistike obiska strani (najbolj brane vsebine, najbolj klikane strani ipd.). Piškotki pomagajo pri izvajanju spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju  statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani.

Lastni in zunanji piškotki

Spletna stran e-hisa.si, lahko vključuje tudi vsebine z zunanjih strežnikov, kot npr. videe (YouTube, Vimeo …), grafe, vsebine in orodja z družabnih omrežij (Facebook, Twitter, Instagram, …) in podobno. Zunanji strežniki uporabljajo svoje piškotke in jih uporabniku pošljejo neposredno – naš strežnik v stran vključi le navodilo, kot npr. “vstavi nekaj z Youtube, z Facebooka, Instagrama …”. Ne moremo pa nadzirati katere piškotke bo uporabniku poslal zunanji strežnik. Nalaganje piškotkov iz tretjih strani je mogoče onemogočitiv nastavitvah vašega spletnega brsklanika.

Nadzor nad piškotki in kako lahko omogočite/onemogočite piškotke

Uporabo piškotkov lahko ne glede na vašo privolitev ali zavračanje piškotkov na posamezni spletni strani nadzirate, spreminjate ali brišete neposredno v svojem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Preberite si več o piškotkih

Če želite vedeti več o piškotkih, obiščite katero od naslednjih strani:

Upravljalec

e-hiša, hiša poskusov Nova Gorica (Mladinski center Nova Gorica)
Bazoviška ulica 4,5000 Nova Gorica, Slovenija
Telefon: +386 (0)5 333 40 20
GSM: +386 (0)40 234 423

Pooblaščena oseba

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.
Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor
www.datainfo.si
e-pošta: dpo@datainfo.si
telefon: +386 (0) 2 620 4 300

Politika varstva osebnih podatkov javnega zavoda Mladinski center Nova Gorica

Prijava na e-hišine novice

Želite biti obveščeni o aktualnem dogajanju v e-hiši?
Za vse, ki želite spremljati, kaj se bo dogajalo pri nas in kaj
počnemo, smo pripravili e-novice, ki jih pošljemo na vaš e-naslov.

*obvezna polja