Nagradni foto natečaj OKOLJU PRIJAZNO LOKALNO NAKUPOVANJE

Fotografski natečaje OKOLJU PRIJAZNO LOKALNO NAKUPOVANJE // FZNG 2020

1. Organizator natečaja

Organizator nagradnega fotografskega natečaja Okolju prijazno lokalno nakupovanje (v nadaljevanju natečaj) je e-hiša, hiša poskusov (v nadaljevanju organizator), ki deluje pod okriljem Mladinskega centra Nova Gorica. Smo eksperimentalno-izobraževalni center s poslanstvom približati znanost čim širšemu krogu ljudi in širiti razumevanje temeljnih fizikalnih pojavov, ki oblikujejo naše vsakdanje življenje. Naša osnovna aktivnost je predstavitev in širjenje ter dopolnjevanje zbirke poskusov, ki je preprosto orodje za učenje in razumevanje delovanja sveta okoli nas na interaktiven in zabaven način. Poleg tega svoje delovanje postopoma dopolnjujemo še z dodatnimi aktivnostmi, kot so npr. izvajanje delavnic s fizikalnimi in kemijskimi poskusi ter tečaji robotike z LEGO kompleti.

2. Namen natečaja

Z namenom promocije pomena znanosti na področju ekonomskega razvoja ter izboljšanja kakovosti življenja, e-hiša, hiša poskusov, vsako leto organizira Festival znanosti Nova Gorica, ki pa je letos zaradi Covid-19 žal odpovedan. Nagradni fotografski natečaj je ena izmed aktivnosti Festivala znanosti, ki ga bomo letos vseeno izvedli. Z natečajem smo se namenili izbrati nabor fotografij tako v okviru teme, kot tudi skozi širšo problematiko nakupovanja, ki dopuščajo odprto fotografsko ustvarjalnost.

3. Predmet fotografije

Tema natečaja je Okolju prijazno lokalno nakupovanje. Onesnaževanje okolja in sodoben življenjski slog sta neprijazna do našega planeta. Posledice proizvodnje in potrošnje so namreč vedno bolj vidne ravno na naravnem okolju. Obstaja več načinov, da naredimo majhne korake k okolju bolj prijaznemu, zelenemu načinu življenja. Okolju prijazno lahko nakupujemo na sledeče načine: prinesemo lahko svojo vrečko, kupujemo v rinfuzi in izberemo večja pakiranja, kupujemo izdelke z okolju prijazno embalažo, načrtujemo tedenske nakupe, izbiramo ekološke izdelke itd.

4. Sodelovanje na natečaju

V natečaju lahko brezplačno sodelujejo vsi ljubiteljski in poklicni fotografi iz Republike Slovenije, Slovenski zamejci in člani zamejskih klubov, ne smejo pa sodelovati osebe, ki so zaposlene pri organizatorju natečaja, in njihovi ožji družinski člani. Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ 3 fotografijami.

Fotografije naj bodo barvne, v digitalni obliki, jpeg/jpg formatu, maksimalne velikosti do 5 MB. Resolucija poslanih slik mora biti najmanj 2000 točk po daljši stranici z ločljivostjo 300 dpi. Vse fotografije naj vsebujejo naslov fotografije, ime in priimek avtorja. Na poslanih fotografijah ne sme biti vodnih tiskov, ter podpisov fotografij.

Svoje fotografije pošljite preko portala www.wetransfer.com (kjer kliknete Take me to free) in pošljete slike na info@e-hisa.si (v Zadevi naj bo napis FOTO NATEČAJ), do petka, 2. 10. 2020 do 12:00.

5. Izbor najboljših fotografij

Nagradili bomo 3 fotografije, ki jih bo izbrala strokovna komisija. Najboljše fotografije pa bomo razstavili na odprtju novih prostorov e-hiše, hiše poskusov (Delpinova ulica 20, Nova Gorica), predvidoma v novembru ***.

Avtorji 3 zmagovalnih fotografij po izboru komisije bodo prejeli:

  1. mesto: dvodnevni oddih (1 noč) v Čepovanki, hiši pod borovci v Čepovanu za zaključeno skupino
  2. mesto: enodnevni najem piknik prostora pri Čepovanki, hiši pod borovci v Čepovanu (vključen pokrit zunanji prostor, možnost uporabe elektrike, vode in sanitarij)
  3. mesto: družinska vstopnica za enkraten ogled e-hiše, hiše poskusov in pametna igrača
*** Nagrajenci lahko po izbiri in predhodnem obvestilu koristijo Čepovanko, hišo pod borovci v Čepovanu od meseca aprila do septembra. Nagrado lahko unovčijo v roku enega leta od prejema (jesen 2021).

Nagrajenci bodo obveščeni po elektronski pošti. Rezultati bodo objavljeni na spletni strani http://www.festivalznanosti.si in na http://www.e-hisa.si. Pritožbe na odločitev komisije niso možne.

6. Komisija

7. Koledar natečaja

  • Sprejem fotografij: od srede, 26. 8. 2020 do petka, 2. 10. 2020.
  • Razglasitev rezultatov: najkasneje do petka, 16. 10. 2020.
  • Razstava zmagovalnih del: odprtje novih prostorov e-hiše, hiše poskusov (Delpinova ulica 20, Nova Gorica) ***.

8. Avtorske pravice

Avtor jamči, da je idejna zasnova fotografije v celoti njegovo avtorsko delo. Avtor v natečaju podeljuje organizatorju pravico do uporabe fotografij (z navedbo imena in priimka avtorja) na odprtju e-hiše, v kolikor bodo njegove fotografije izbrane.  

9. Varstvo osebnih podatkov

Organizator zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov in Zakonu o varstvu potrošnikov.

Nova Gorica, 26. 8. 2020


Nagrajenci lahko po izbiri in predhodnem obvestilu koristijo Čepovanko, hišo pod borovci v Čepovanu od aprila do septembra. Nagrado lahko unovčijo do jeseni 2021.
*** Organizator si pridržuje pravico do spremembe lokacije ter datuma razstave.

Prijava na e-hišine novice

Želite biti obveščeni o aktualnem dogajanju v e-hiši?
Za vse, ki želite spremljati, kaj se bo dogajalo pri nas in kaj
počnemo, smo pripravili e-novice, ki jih pošljemo na vaš e-naslov.

*obvezna polja