FESTIVAL ZNANOSTI NOVA GORICA 2018
(5. IN 6. OKTOBER 2018)

 

e-Hiša, novogoriška hiša poskusov, ki deluje pod okriljem Mladinskega centra Nova Gorica je tudi letos, z namenom promocije pomena znanosti, naravoslovja in tehnike ter prizadevanjem, da ponudi javnosti priložnost, da se sreča z znanostjo in znanstveniki od blizu v sproščenem okolju, organizirala že šesti Festival znanosti Nova Gorica.

Festivala se je v dveh dneh udeležilo več kot 2000 obiskovalcev, kar pomeni, da si obiskovalci želijo več takih dogodkov ter vsebin.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem, ki so na kakršenkoli način pripomogli k uspešni izvedbi festivala in nam dali zagona za naslednji festival. Hvala vam!

Se vidimo na Festivalu znanosti Nova Gorica 2019!

Slike ter video posnetke iz FZNG 2018 si lahko ogledate v naši galeriji, spremljate pa nas lahko tudi na naši Facebook strani festivala, kjer objavljamo vse aktualne novice.

 

PROGRAM FZNG 2018

PETEK, 5.10.2018

ZNANSTVENI ŠOVI Z DR. MOLECULO

Dr. Molecula s pravim imenom Ori Weyl, ki prihaja iz Izraela, bo letos na Festivalu znanosti Nova Gorica pričaral zabaven znanstveni šov za vse starosti. Zdravnik je poln navdušujoče energije in na odru izvaja poskuse, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega. Doktor izvaja fascinantne poskuse z vsakodnevnimi izdelki, ki jih lahko najdemo v vsakem domu.
Otroci (in odrasli) sodelujejo v znanstvenem šovu na odru in izvajajo poskuse tako, da izgledajo kot čarovnija.
Z veliko navdušenja in znanstveno natančnostjo doktor prikazuje kemične reakcije, skrivnostne fizikalne sile in še veliko več. Predstava združuje gledališko zabavo z natančnimi znanstvenimi dejstvi. Moto dr. Molecule je preprost – znanstveno izobraževanje je smešno, vznemirljivo in dostopno. Njegov cilj je vzbuditi radovednost in pretvoriti izkušnje učenja znanosti v nepozabno doživetje.

URNIK ZNANSTVENIH ŠOVOV
9:00, 10:30, 12:00, 13:30, (prednost imajo šolske skupine)
ter 19:00

PLANETARIJ – PREDSTAVE IN PREDAVANJA O VESOLJU

Planetarij je »gledališče« kupolaste oblike. Kupolasto ukrivljen strop omogoča projekcije slik in posnetkov v območju 540 stopinj, tako da je gledalec v središču slike oz. filma.

V petek bo za vas gospod Sebastijan iz Odiseja planetariji čez cel dan pripravil predavanja o vesolju in astronomiji. 45 – minutno predavanje spremljajo multimedijske vsebine, ki omogočajo udeležencem, da v popolnosti doživijo in spoznajo skrivnosti vesolja.

Prezentacije prilagodijo starosti poslušalcev in so primerne tako za otroke v vrtcih, kakor učence od prvega razreda dalje.
Planetarij bodo pripeljali k nam in ga postavili v šolski telovadnici OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica.

URNIK PLANETARIJA
9:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00 (prednost imajo šolske skupine)
16:00 ter 17:00, 18:00 in 19:00

SOBOTA, 6.10.2018

ZNANSTVENI ŠOVI Z DR. MOLECULO

URNIK ZNANSTVENIH ŠOVOV

10:00, 11:30, 13:00

OBVESTILO ZA ŠOLSKE SKUPINE
Pohitite in si čim prej zagotovite svoje sedeže za znanstveni šov ali planetarij. Tako znanstveni šovi kot predavanja v planetariju trajajo približno 45 minut. Število prostih mest je omejeno. Za rezervacijo termina nas pokličite na 051 386 (Lea) ali nam pošljite elektronsko pošto na lea@e-hisa.si.
Po opravljeni rezervaciji ne potrebujete nobenih vstopnic, morate pa se vsaj 10 min pred rezerviranim terminom zglasiti na INFO TOČKI, ki bo v dvorani, ter potrditi število rezerviranih mest.

OBVESTILO ZA DRUGE OBISKOVALCE
Po opravljeni rezervaciji na portalu Eventbrite boste prejeli na vaš mail vstopnico, ki jo natisnete in prinesete na dogodek. Potrdilo o rezervaciji lahko pokažete na dan dogodka tudi kar prek mobilnika.