e-hiša, hiša poskusov je eksperimentalno-izobraževalni center, ki podpira učenje z izkušnjo. Nova znanja najlaže usvojimo, kadar izvirajo iz izkušnje, proces pa je še posebej učinkovit, kadar gre za prijetna, zabavna, nepričakovana in nova doživetja. Zato v e-hiši v obliki interaktivnih poskusov ustvarjamo pogoje, kjer se srečajo sproščeno vzdušje in naravoslovna didaktična orodja, ki razkrivajo zakonitosti vsakdanjih pojavov. Med pojavi, ki jih poskusi razlagajo, so nekateri bolj vsakdanji, drugi pa razkrivajo globje skrivnosti sveta znanosti in presenetijo tudi zahtevnejše obiskovalce.

Interaktivna razstava poskusov v e-hiši vabi obiskovalce k poizkušanju in raziskovanju. Postavljena je po vzoru “hands-on” centrov znanosti, kakršne poznamo po svetu in pri nas.

Razstavljena zbirka šteje veliko poskusov, ki jih dopolnjujemo in občasno menjamo menjamo.

Vstopnina

  • Samostojen ogled v delovnem času Xcentra: brezplačno
  • Voden ogled za skupine po predhodni najavi: 3 € na osebo.
  • Za otroke do 4. leta starosti je vstop brezplačen.

Individualni obisk*

Po selitvi in zagonu na novi lokaciji (Xcenter, Delpinova ul. 20, Nova Gorica) je za individualne obiske e-hiša odprta od ponedeljka do petka, od 12. do 17. ure. Vstop je brezplačen in lahko si samostojno ogledate zbirko poskusov in ostale razstave v Xcentru.

Voden ogled po zbirki poskusov

Za vodene oglede skupin (najmanj 6 oseb) je e-hiša odprta od ponedeljka do petka. Nujni sta predhodna najava in rezervacija termina na info@e-hisa.si. Možen je tudi individualni dogovor glede termina in števila obiskovalcev.

  • Vstopnina za voden ogled skupine: 3 € na osebo
  • Cena delavnice (60 min): 2 € na osebo

Kako poteka skupinski obisk?
Za skupinski obisk je nujna najava. Čas skupinskega obiska je okrog 45-60 min. Skupinski obisk je sestavljen iz vodene predstavitve poskusov in samostojnega poizkušanja. Ponujamo vam tudi pestro izbiro 60 min delavnic, ki jih priporočamo pri obisku večjih skupin.


* V primeru posebnih dogodkov, premier, ipd. v stavbi Xcentra, si prdržujemo pravico da dovolimo vstop le vabljenim osebam.