DO NADALJNEGA OBISK E-HIŠE NA DELPINOVI UL. 20 NI MOGOČ.

e-hiša, hiša poskusov podpira učenje z izkušnjo. Nova znanja lažje usvojimo, kadar izvirajo iz izkušnje, proces pa je še posebej učinkovit, kadar gre za prijetna, zabavna, nepričakovana doživetja. Zato v e-hiši v obliki interaktivnih poskusov ustvarjamo pogoje, kjer se srečajo sproščeno vzdušje in naravoslovna didaktična orodja, ki razkrivajo zakonitosti vsakdanjih pojavov. Med pojavi, ki jih poskusi razlagajo, so nekateri bolj vsakdanji, drugi pa razkrivajo globje skrivnosti sveta znanosti in presenetijo tudi zahtevnejše obiskovalce.

Interaktivna razstava poskusov v e-hiši vabi obiskovalce k poizkušanju in raziskovanju. Postavljena je po vzoru “hands-on” centrov znanosti, kakršne poznamo po svetu in pri nas.

Vstopnina

  • Samostojen ogled v delovnem času Xcentra: brezplačno
  • Voden ogled za skupine (najmanj 10 oseb) le po predhodni najavi: 3 € na osebo.

Individualni obisk* – obisk e-hiše trenutno ni mogoč

Po selitvi na novo lokacijo v Xcenter (Delpinova ul. 20, Nova Gorica), je za individualne obiske e-hiša odprta od ponedeljka do petka, od 9. do 20. ure. Vstop je brezplačen in si lahko samostojno ogledate zbirko poskusov in ostale razstave v Xcentru.

Voden ogled po zbirki poskusov – voden ogled e-hiše trenutno ni mogoč

Za vodene oglede skupin (najmanj 10 oseb do največ 20 oseb) je e-hiša odprta od ponedeljka do petka. Nujni sta predhodna najava in rezervacija termina na info@e-hisa.si. Možen je tudi individualni dogovor glede termina in števila obiskovalcev.

  • Vstopnina za voden ogled skupine: 3 € na osebo
  • Cena delavnice (60 min): 2,5 € na osebo

Kako poteka skupinski voden obisk?
Za voden skupinski obisk je nujna najava. Čas skupinskega vodenega obiska je do 60 min. Skupinski obisk je sestavljen iz vodene predstavitve poskusov (do 60 min) in samostojnega poizkušanja. Ponujamo vam tudi pestro izbiro do 60 min delavnic, ki jih priporočamo pri obisku večjih skupin.


* V primeru posebnih dogodkov, premier, ipd. v stavbi Xcentra, si prdržujemo pravico da dovolimo vstop le vabljenim osebam.