Tečaj Lego Spike Prime

V e-hiši in izven nje izvajamo tečaje robotike z Lego Spike Prime kompleti, ki so primerni za mladostnike, stare od 9 let naprej.

Spike Prime je novost v družini Lego Education, ki je bil javnosti prvič na voljo spomladi 2020. Pri tečaju Spike Prime se otroči naučijo reševati izzive, ki se pojavijo pri razvoju novih izdelkov, spoznajo osnove programiranja v okolju Scratch. Velik poudarek je na inženirskemu pristopu do izziva (poišči težavo – poišči možne rešitve – izberi najboljo – izpopolnjuj in testiraj)

Na tečaju sestavljamo robote in naprave, ki jih opremljamo s servo motorji in senzorji za zvok, ultrazvok, svetlobo in dotik. Robotu se naučimo posredovati ukaze, s pomočjo katerih ga upravljamo.

Izvajamo:
  • osnovne tečaje, za začetnike oziroma tiste, ki bi radi utrdili svoje osnovno znanje programiranja;
  • nadaljevalne tečaje, kjer tečajniki nadgradijo svoje že obstoječe znanje.
    Zaradi raznolikosti otrok, program vedno prilagodimo starosti in sposobnostim udeležencev.

Osnovni tečaj poteka 6 tednov, nadaljevalni tečaj pa 4 tedne, po dve šolski uri (90 min) tedensko.

Tečaje izvajamo v e-hiši ali na osnovnih šolah, kjer je prijavljenih zadostno število udeležencev, termin tečaja pa določimo v dogovoru z vami.

Za programiranje uporabljamo programsko opremo, ki omogoča enostavno programiranje robotkov s pomočjo ikon (Scratch). Koliko različnih robotov lahko sestavimo in koliko različnih nalog lahko robot opravi, je omejeno le z našo domišljijo.

Tečaj robotike uporablja pristop učenja z izkušnjo. Udeleženci na tečaju osvajajo osnovne koncepte tehnike in programiranja ter spoznavajo tematike iz učnih načrtov naravoslovnih predmetov. Poleg tega se ob delu razvijajo praktične veščine, kot so reševanje problemov, iskanje alternativnih rešitev, delo in komunikacija v skupini, testiranje in vrednotenje.

Za dodatne informacije ali prijavo na tečaj LEGO robotike pišite na info@e-hisa.si ali nas pokličite na 051 350 384 ali 051 350 386.

Če bi bili radi obveščeni o vseh naših aktualnih tečajih se spodaj prijavite na e-Hišine novice. Prijavni obrazec je na dnu strani.

Prijava na e-hišine novice

Želite biti obveščeni o aktualnem dogajanju v e-hiši?
Za vse, ki želite spremljati, kaj se bo dogajalo pri nas in kaj
počnemo, smo pripravili elektronske novice, ki jih pošljemo
prek Mailchimpa na vaš e-naslov.

*obvezna polja